Yes we mogen (waarschijnlijk) weer!

Goed nieuws! Het lijkt erop dat vanaf woensdag 19 mei Swimfun weer open mag voor banen zwemmen, dit onder een aantal voorwaarden! Dinsdagavond is in de persconferentie aangekondigd dat het kabinet op maandag 17 mei mogelijk stap 2 van de versoepelingen zal doorvoeren. Hiervoor moet het aantal nieuwe ic- en ziekenhuisopnames 20 procent zijn gedaald ten opzichte van de piek eind april. Is dit niet het geval, dan worden de versoepelingen uitgesteld. Maandag 17 mei horen we of het kabinet de voorgenomen versoepelingen door zal zetten. Zodra wij deze bevestiging hebben, zal dit uiteraard worden gecommuniceerd.

Als de cijfers het toelaten, zal Swimfun onder een aantal voorwaarden open gaan. Hiervoor geldt een maximum van 24 personen van 18 jaar en ouder, waarbij iedereen 1,5 meter afstand houdt. Er wordt gesport op individueel niveau (schema aan de muur) of met maximaal 2 personen en een trainer. Binnen zijn grotere groepslessen niet toegestaan, behalve voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. De kleedkamers zijn geopend en reserveren en een gezondheidscheck zijn verplicht. Binnen moet een mondkapje gedragen worden, welke af mag tijdens het zwemmen.

Maandag 17 mei volgt er een update over de zwemtijden en regels.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Avena